ОЦІНКА ВИКОРИСТАННЯ ІНСТРУМЕНТАРІЮ АНТИКРИЗОВОГО УПРАВЛІННЯ АТ КБ «ПРИВАТБАНК» - Малафєєв, Тимур; Жигунов, Олексій (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Визначено, що сучасний стан банківського сектору України вимагає від банківської діяльності зосередження уваги на антикризовому управлінні, за допомогою якого можна вчасно визначати й успішно розв’язувати проблеми. Зазначено, що в банків є значні проблеми, які пов’язані з управлінням їхніми проблемними активами. Антикризове управління є невід’ємною частиною банківського менеджменту і повинно здійснюватися на постійній основі. Ураховуючи, що відкрита стадія кризи настає за збігу низки ряду факторів і причин, які отримали достатній розвиток, дуже важливо бути готовими своєчасно виявляти проблеми і вчасно вживати адекватних заходів, щоб не допустити банкрутства. Розглянуто вплив окремих антикризових інструментів на поліпшення фінансового стану банку на прикладі АТ КБ «ПриватБанк». З’ясовано, що фінансовий стан АТ КБ «ПриватБанк» оцінюють як нестійкий, тобто його фінансова стійкість недостатньо забезпечена капіталом, який може захищати банк від імовірних ризикованих втрат у його діяльності. При цьому банк здатний своєчасно і в повному обсязі виконувати свої зобов’язання перед потенційними клієнтами, а також забезпечує йому стабільність на ринку банківських продуктів.