ЗДІЙСНЕННЯ КАПІТАЛЬНИХ ІНВЕСТИЦІЙ У НЕМАТЕРІАЛЬНІ АКТИВИ: УПРОВАДЖЕННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Левченко, Вікторія; Мірошник, Олексій (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розроблено систему автоматизації обліку для забезпечення ефективності капітальних інвестицій. Визначено порядок інвестування в нематеріальні активи на підприємстві, здійснено аналіз кожного з етапів його впровадження, включаючи аналіз вимог до програмного засобу, проведення експрес-обстеження, формування стратегії проведення робіт, створення плану-графікa, аналіз і побудова технічної архітектури та, як результат, уведенням програмного забезпечення в експлуатацію. Викладено різні методи інтерв’ювання на підприємстві. У формі блок-схеми розроблено механізм вибору i підготовки технологічної системи підприємства для придбання i введення програмного забезпечення. Відображено бухгалтерський облік програмного забезпечення, що розглядається залежнo від способу його отримання, відповідно до чого програмне забезпечення може відображатись як об’єкт основних засобів, нематеріальних активів, оренди або плати за обслуговування. Комп’ютерна система на підприємстві має бути відповідного рівня для введення нового програмного продукту. Цю систему досліджують і якщо вона не відповідає вимогам — удосконалюють, оновлюють. Остаточне введення програмного забезпечення в експлуатацію відбувається після проведення адаптації і тестування програмного продукту. Закінчення робіт оформляють протоколом введення у промислову експлуатацію. При здійсненні капітального інвестування в нематеріальні активи після впровадження цієї системи будуть мінімізовані ризики, пов’язані з невідповідністю можливостей програмного забезпечення потребам підприємства.