ЦИФРОВИЙ МАРКЕТИНГ ЯК ВАЖЛИВИЙ ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТНОЇ ПОЗИЦІЇ БАНКУ - Гірченко , Тетяна; Пархоменко , Карина (Socio-economic relations in the digital society, 2021)
Анотація. Метою статті є формування науково-методичних підходів до забезпечення конкуренто- спроможності банків на основі дослідження ролі та значення інноваційних технологій і цифрового маркетингу. Проаналізовано особливості розвитку інноваційної складової забезпечення конкуренто- спроможності банків. Досліджено теоретичні підходи до визначення сутності поняття «цифровий мар- кетинг» та основні методи і засоби, які він використовує. Розглянуто методичні підходи до оцінки кон- курентоспроможності банку в умовах упровадження цифрового маркетингу. Обгрунтовано, що система оцінки конкурентоспроможності в системі цифрового маркетингу може складатися з таких традицій- них (класичних) і новітніх (специфічних) медіа-показників: охоплення — частка цільової аудиторії, яка підлягала впливу рекламного повідомлення в певний проміжок часу; новітні показники інтерактивної взаємодії: наведення курсора — рух курсора по інтерактивному об’єкту; клік; переходи; генерований користувачем контент; реєстрації в CMS-системі. Визначено головну мету і завдання щодо посилення конкурентноспроможності банку на основі впровадження цифрового маркетингу, до яких віднесено: оновлення відділень у новому дизайні та новому функціональному концепті відповідно до сучасних потреб клієнтів; значне вдосконалення досвіду та підвищення задоволеності клієнтів від співпраці з банком; упровадження змін моделей продажів та сервісу клієнтів із використанням сучасних електронних пристроїв для забезпечення активного залучення нових клієнтів; збільшення продажів і просуван- ня онлайн-продуктів банку. Проаналізовано вплив цифрового маркетингу на конкурентну позицію банку на прикладі АТ «Райффазен Банк Аваль» у розрізі фінансових інновацій. Ключові слова: конкуренція; конкурентоспроможність; цифровий маркетинг; інновації; банкінг. Формул: 0; рис.: 1; табл.: 4; бібл.: 9.