(untitled) (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Проаналізовано сучасний стан організації і функціонування банків у платіжній системі на основі пластикових карток, а також досліджено проблеми і перспективи у проведенні аудиту операцій із платіжними картками. Залежно від використовуваних методичних підходів до оцінювання економічної ефективності здійснення операцій банків із платіжними картками характеризується результативність цих операцій і визначається доцільність розширення сегментів ринку платіжних карток. З урахуванням цього чітко виокремилась проблема опрацювання методики аналізу і аудиту ефективності цих операцій, що дозволить оцінити ресурсомісткість, трудомісткість операцій та обсяги інвестицій на впровадження нових карткових продуктів і технологій. Це вимагає комплексного, системного підходу до використання методів економічного аналізу і аудиту в цій сфері.