СУТНІСТЬ І ЗНАЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ФОНДОВОГО РИНКУ - Семикрас, Вікторія (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Розглянуто сутність самого поняття «фондовий ринок» та його основні особливості, окремо виділено загальні підходи до розуміння безпеки ринку цінних паперів. Систематизовано наявні погляди щодо сучасного стану ринку цінних паперів і його значення в контексті глобальних економічних процесів усередині країни. На підставі опрацьованого матеріалу наведено і конкретизовано фактори, що здатні безпосередньо визначати рівень безпеки ринку цінних паперів, а саме: політичні, економічні, соціальні, інформаційні, організаційно-технічні тощо. Крім того, запропонoвано власну класифікацію різновидів фінансової безпеки фондового ринку і визначено на їхній підставі основні напрями впливу фондового ринку на соціально-економічну стабільність держави, розмежувавши їх за характерними ознаками. На підставі проведеної роботи було запропоновано поетапний алгоритм для досягнення безпеки фондового ринку, яка, у свою чергу, стане складовою ефективної і легітимної участі України у світовій економічній спільноті на правах рівноправного партнера.