КОМУНІКАЦІЙНА ПОЛІТИКА ЦЕНТРАЛЬНОГО БАНКУ КРАЇНИ У КОНТЕКСТІ ВІДНОВЛЕННЯ СУСПІЛЬНОЇ ДОВІРИ ДО ФІНАНСОВОГО СЕКТОРУ КРАЇНИ - Кривич, Яна; Сердюк, Катерина (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
В умовах низької суспільної довіри до центрального банку країни актуалізується питання щодо поліпшення комунікаційної політики центрального банку, яка б допомогла моніторити очікування агентів фінансового сектору і пристосувати свою політику ближче до їхніх сподівань. Тому останнім часом все гостріше постає питання проведення якісної комунікаційної політики центральними банками, яка б допомогла реалізувати всі аспекти своєї діяльності, виявити, на що націлені очікування суб’єктів фінансового ринку, і пристосувати свою політику якомога ближче до їхніх сподівань, насамперед для підвищення рівня довіри. Національний банк України є сучасним, відкритим і незалежним центральним банком, який інтегрований до європейської спільноти центробанків і намагається підтримувати довіру суб’єктів економіки. Центральний банк України у своїй стратегії визнає комунікацію невід’ємною частиною своєї діяльності та запорукою ефективної реалізації своєї політики, спрямованої на досягнення поставлених цілей. Проаналізовано сутність поняття «комунікаційна політика» і досліджено її генезис. Визначено роль комунікацій у діяльності центрального банку. Обґрунтовано зв’язок суспільної довіри до центрального банку і його комунікаційної політики.