УДОСКОНАЛЕННЯ КОРПОРАТИВНОГО УПРАВЛІННЯ КОМПАНІЯМИ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ У ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНІЙ КРИЗІ - Нусинов, Владимир (Socio-economic relations in the digital society, 2019)
Вважаємо, що ступінь тяжкості фінансово-економічної кризи компанії повинен діагностуватися на підставі зміни основних показників, що характеризують інтереси мажоритарних власників. Вважаємо, що в разі діагностики фінансово-економічної кризи компанії (особливо середнього і важкого ступенів тяжкості) доцільно змінити систему її корпоративного управління. Водночас необхідно включати в її органи кредиторів, що дозволить залучити їх до процесу відновлення платоспроможності компанії.
Keywords: криза; економічна криза; фінансова криза; банкрутство; оцінка ймовірності банкрутства компанії; гранична величина поточних зобов’язань компанії; корпоративне управління; наглядова рада; кредитний комітет; ефективність діяльності наглядової ради