КОМПЛЕКСНИЙ ПІДХІД ДО СТРАТЕГІЇ СОЦІАЛЬНОГО МЕДІАМАРКЕТИНГУ (SMM) ДЛЯ ЕФЕКТИВНОЇ БІЗНЕС-ДІЯЛЬНОСТІ - Чирак, Ірина; Козюк, Віктор; Сискос, Евангелос; Дарвіду , Константія (Socio-economic relations in the digital society, 2024)
У цьому дослідженні розроблено комплексний підхід до стратегії соціального медіамаркетингу (SMM), який спрямований на підвищення ефективності бізнесу. Дослідження розпочинається з аналізу трансформаційної ролі цифрових технологій за допомогою SMM у бізнес-практиках. Детальний огляд літератури досліджує вплив SMM на зростання бізнесу, підвищення обізнаності про бренд і залучення клієнтів, а також виявляє можливі ключові виклики, такі як обмеженість ресурсів і проблеми вимірювання ефективності інвестицій.Теоретичні засади дослідження поєднують маркетингові відносини та моделі залучення користувачів задля підкреслення ключових компонентів ефективної SMM-стратегії. До таких компонентів належать визначення цілей, аналіз аудиторії, конкурентний аналіз, вибір медіаплатформ, розробка контент-стратегії, упровадження та планування, взаємодія з громадськістю, аналітика, оптимізація та звітування. Дослідження також акцентує увагу на ролі сучасних технологій, таких як штучний інтелект, аналіз великих даних та інструменти автоматизації, у вдосконаленні SMM-операцій.Запропонований підхід інтегрує стратегічне планування, залучення аудиторії, створення контенту й моніторинг ефективності, при цьому адаптуючись до динаміки ринку та змінюваних уподобань споживачів. Тематичні дослідження розглядають успішні практики застосування SMM-стратегій у різних галузях, водночас надаючи практичні рекомендації щодо подолання загальних перешкод на шляху до впровадження SMM. Це дослідження пропонує дієві стратегії для бізнесу, який прагне використовувати SMM як ключовий інструмент для досягнення операційного успіху та конкурентних переваг.
Keywords: соціальні мережі; соціальний медіа маркетинг; стратегія SMM; SMART; цільова аудиторія; конкурентний аналіз; соціальна медіа платформа; контент-стратегія; залучення користувачів